social media uitbesteden tilburg

Social media uitbesteden

Social media uitbesteden, misschien twijfel je hier al een tijdje over.
Overal waar je kijkt zie je namelijk mensen op hun mobiele telefoon. We delen tegenwoordig alles via social media, maar we zoeken er ook naar aanbiedingen, eten en reviews. Om als bedrijf goed zichtbaar te zijn bij jouw doelgroep is het belangrijk dat je social media op orde is. Hoe je dat doet leg ik je in deze blog uit.

Hoe meer volgers hoe beter!

Of…toch niet? Waarschijnlijk zal iedere marketeer je inderdaad vertellen dat je veel volgers nodig hebt om succesvol te zijn op social media. Veel bedrijven zullen dan lukraak mensen gaan volgen in de hoop dat ze terug gaan volgen. Maar ik heb door de jaren geleerd dat het niet persé uitmaakt hoeveel volgers je hebt maar hoe betrokken je volgers zijn en of ze daadwerkelijk aankopen genereren. Dan kan het zomaar zijn dat je met een 100 actieve en betrokken volgers veel meer succes behaald dan met 1000 “slapende” volgers.
Meestal beging ik voor een klant met een goed onderzoek. Wie is je doelgroep en hoe ga je die doelgroep benaderen. Wat is “the tone of voice’? Ga je enkel en alleen je aanbiedingen delen en hoop je dat je de koopjesjagers bereikt, of ga je zorgen voor een groep volgers die meer willen weten over jou, jouw bedrijf en natuurlijk jouw product. Dit rapport opmaken is relatief goedkoop en geeft je een goed beeld voor de vervolg strategie, of je de socials nu zelf bij gaat houden of je wilt social media uitbesteden.

Orde! Orde!

Wellicht overbodig maar orde is zo belangrijk! Wij zien nog heel vaak instagram pagina’s die rommelig en onoverzichtelijk zijn. Het is belangrijk om te zorgen dat er structuur is. Dat kan heel gemakkelijk door de regel van 3 op instagram te volgen. Je plaats dan bijvoorbeeld elke week 3 posts, 1 met een foto, 1 met een quote en 1 met een product. Zo houden je volgers het overzicht en ziet je pagina er glanzend uit.
Wat wij ook nog heel vaak zien is dat men gebruik maakt van loze kreten, Op=Op! Veel voor weinig! KORTING! Wellicht klinkt dat voor jou als verkoper aantrekkelijk, maar mensen die je product op social media zien willen waarschijnlijk juist meer weten over het product, het verhaal erachter en de winkel/persoon.

Social media uitbesteden en het verhaal achter je product

Dat is dus net zo belangrijk als een goede foto, als je de goedkoopste bent kun je dat zeker melden. Maar wij hebben ondervonden dat wanneer we de social media van een van onze klanten totaal veranderde er ook iets veranderde in de verkoop vanuit de social media kanalen. Deze klant had een outlet. Een hele grote en ook echt de allergoedkoopste in zn soort. Maar dat “allergoedkoopste” verkocht voor geen meter. Er kwam wel een bepaalde doelgroep op af, maar dat waren de koopjesjagers die alleen tijdens de extra uitverkoop hun slag sloegen. Het verhaal achter deze outlet was eigenlijk super mooi. Een krachtige, sterke vrouw die in haar eentje meerdere berdrijven runde en er ook nog een baan naast had om de eindjes aan elkaar te knopen. Toen we haar gezicht en verhaal lieten zien kwam er ineens een heel andere doelgroep mee lezen. Een groep sterke vrouwen die andere vrouwen wilde supporten en daarom alleen al een aankoop deden. Dat deze aankoop ook nog eens voordelig is was mooi mee genomen maar dat was niet de hoofdzaak.

Social media uitbesteden Tilburg

Als je in het begin van je bedrijf opzetten bezig bent met je social media vind je het waarschijnlijk nog leuk. Je hebt er ook nog tijd voor. Misschien ook niet, je bent immers al druk genoeg met de opstart, een bedrijfsnaam bedenken en alles wat bij het openen van een zaak komt kijken.
Maar als andere zaken de tijd van je socials afsnoepen lig je stil. Een stilstaand social media kanaal is als stilstaand water… in het afvoerputje van de algoritmes. Het beste is dus om je kanalen actief te houden. Je kunt je social media uitbesteden. Maar let op, veel bedrijven rekenen hier behoorlijk bedragen voor. Dit kan behoorlijk afschrikken. Wij hebben verhalen gehoord van 350,- of meer per week (!) voor het social media uitbesteden.
Omdat wij er steeds meer vraag naar kregen hebben we in samenwerking met ons team 3 hele overzichtelijke pakketten samengesteld. 1Pakket waarbij je het meeste zelf doet en wij het zo inplannen dat alles door blijft lopen. 1 Pakket waarin wij het meeste voor je doen en jij ons een beetje ondersteunt en 1 pakket waarbij we alles voor je uit handen nemen. Deze pakketten social media uitbesteden zijn er al vanaf 35,- per week (ja echt.)


Kun je wel wat hulp gebruiken? schroom dan niet om even contact met ons op te nemen. Een intake gesprek is echt altijd gratis, we komen heel graag op de koffie, maar je bent ook in ons huiskamer-kantoor welkom voor de beste koffie of thee van Tilburg!

Klaar voor meer omzet? Neem contact met ons op !

Meer blogs

doelgroep bepaling tilburg

Doelgroep bepaling

Je hebt een prachtig product of dienst, maar aan wie verkoop je het eigenlijk? Weet jij wie je doelgroep echt is? Ik leg je graag

Read more >